Menu
Cultuur
Kunst Biënnale
Kunst Biennale
Tijdens deze tentoonstelling, die duurt van mei t/m november, exposeren circa 75 landen uit de hele wereld moderne kunstwerken van artiesten uit eigen land. De tentoonstelling wordt ondergebracht in  45 verschillende landen-paviljoens, gelegen in het prachtige park "Giardini" en tevens op het terrein van de  voormalige scheepswerf "Arsenale".

Landen die geen eigen paviljoen hebben en toch willen deelnemen, gebruiken allerlei  locaties verspreid over de stad. Dit varieert van oude pakhuizen (zout- en graan-loodsen) tot scheepswerven, kerken en palazzi al dan niet aan Canal Grande. Dankzij deze collateral events heeft u gratis toegang tot locaties die normaalgesproken gesloten blijven voor het publiek.

Tijdens de hectische openingsweek begin mei is de gehele internationale kunstwereld en pers aanwezig. Daarna is de tentoonstelling tot eind november toegankelijk voor het publiek en krijgt ongeveer 500.000 bezoekers.

In opdracht van het Mondriaan Fonds is Venice Planner al ruim 20 jaar behulpzaam bij de realisatie van de Nederlandse inzendingen.
In het prachtige Rietveld Paviljoen in de Giardini worden de  kunst-tentoonstellingen ingericht door wisselende Nederlandse kunstenaars en curatoren, uitgekozen door een jury van het Mondriaan Fonds.


Venice Planner
regelt allerlei practische zaken zoals: 
Boot-transport van de Nederlandse kunstwerken, assistentie bij de opbouw van de tentoonstelling, onderdak in Venetie voor kunstenaars en het gehele team van medewerkers.

Een zeer belangrijk onderdeel is de totale organisatie van grootse openings-festiviteiten.
Wij zoeken elke keer naar nieuwe unieke locaties in de stad, varierend van palazzi aan Canal Grande, oude scheepswerven tot onbewoonde eilandjes in de lagune:

In 2015 hebben we het voormalige quarantaine-eiland voor besmettelijke pestlijders, Lazzaretto Vecchio, toegankelijk gemaakt voor een zeer speciale openingsreceptie (NL-kunstenaar herman de vries). Wij regelden de constructie van een aanlegsteiger. Bij de opening werd de Nederlandse minister van OCW persoonlijk door ons rondgeleid.

In 2017 lukte het ons toegang te verkrijgen tot een kloostertuin bij de Frari kerk voor het openingsfeest. Normaalgesproken is dit klooster gesloten voor het publiek, dus ook hier waren de gasten aangenaam verrast en onder de indruk van de schoonheid van deze verborgen magische plek.

Tenslotte blijven wij een belangrijk aanspreekpunt tijdens de gehele openingsperiode van de tentoonstelling tot en met de afbouw.

Zo hebben wij in het verleden nauw samengewerkt met o.a.:
Van Abbe Museum, Boymans van Beuningen, Stedelijk  Museum, Bak Utrecht en de verschillende tentoonstellende artiesten en curatoren van de afgelopen 2 decennia.

Naast het Nederlands Paviljoen werkt  Venice Planner samen o.a. het Belgisch en Deens Paviljoen.
website Biennale

 

Cultuur

details

Zakelijk

details

Privé

details